Zorlu Enerji’nin “Enerjimiz Çocuklar İçin” projesine, en başarılı sosyal sorumluluk projelerini değerlendiren KSS Pazaryeri etkinliğinde “KSS Çevre Ödülü”

16.12.2016

Türkiye’nin en başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projelerini değerlendirmek üzere 2009 yılından bu yana düzenlen "KSS Pazaryeri" etkinliği bu yıl “İşletme 2023; Akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı çözümlerin buluşması” başlığı altında 16 Aralık 2016 tarihinde Hilton İstanbul’da gerçekleşti.

Zorlu Enerji Grubu’nun Türkiye’nin ulusal ölçekli ilk enerji eğitim projesi olan “Enerjimiz Çocuklar İçin” projesi “KSS Çevre Ödülü” kazandı. 2010 yılında hayata geçen “Enerjimiz Çocuklar İçin”, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde müfredata dayalı içerikler ve okul oyunları ile zenginleştirmiş tüm yıla yayılan aktivitelerle yeniden yapılandırıldı. Ulusal ölçekli ilk enerji eğitimi projesi olan Enerjimiz Çocuklar İçin, çocukları enerji kaynakları konusunda doğru bilgilerle donatmayı, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Öğrenme sürecinin oyunlarla desteklenerek çocukların enerjiye dair temel mesajları kavramalarını kolaylaştıran proje, 6 yılda 190 bin öğrenciye ulaştı.

“ 6 yıldır Enerjimiz Çocuklar İçin”

“Enerjimiz Çocuklar İçin” projesi ile ödül kazanmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Zorlu Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, “Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızı, her geçen gün daha önemli hale gelen enerji kaynakları ve verimliliği konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlattığımız ve altıncı yılını tamamladığımız 'Enerjimiz Çocuklar İçin’ projesiyle bu değerli ödüle layık görüldüğümüz için mutluyuz. Projemizin başladığı 2010 yılından bu yana ilköğretim öğrencilerinin enerji kaynakları, üretimi ve verimli kullanımı hakkında bilgi ve deneyimlerini artırarak, yenilenebilir enerjinin önemi ve enerjinin tasarruflu kullanımı konularında farkındalık yaratmayı hedefledik. Bu çabalarımızı, yeni dönemde pedagoglar, enerji ve eğitim uzmanları desteğinde hazırladığımız özel içerikler ve tüm yıla yayılan okul aktiviteleri ile projemizi yeniden yapılandırarak sürdürüyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluğu geçici uygulamalardan ibaret görmeyen bir Grup olarak, kapsayıcı, nitelikli ve kaliteli eğitime tüm çocuklarımızın erişebilmesi için projeler geliştirmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Zorlu Enerji, "Enerjimiz Çocuklar İçin" projesi ile JCI Culture Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından da ödüle layık görülmüştü.

Zorlu Enerji Hakkında

Zorlu Enerji, elektrik üretimi ve ticareti, doğal gaz ticareti ve dağıtımı, enerji santrallerinin projelendirme aşamasını da kapsayan “anahtar teslim” inşası, enerji santrallerinin uzun süreli bakım-işletim hizmetlerinin sunulması gibi geniş yelpazede katma değeri yüksek hizmet çeşitliliği sunmaktadır. 3 doğal gaz santrali, 7 hidroelektrik santrali, 3 jeotermal santrali ve 4 rüzgâr santralinden oluşan üretim portföyüyle Türkiye’de toplam 700 MW, Pakistan ve İsrail’deki yatırımlarıyla birlikte ise toplamda 1.046 MW’lık kurulu gücü olan Zorlu Enerji Grubu, sektörünün öncü kurumlarındandır. Zorlu Enerji, kurulduğu ilk günden bu yana faaliyetlerini paydaşlarına yönelik sosyal, çevresel ve ekonomik sorumlulukları kapsayacak biçimde sürdürülebilirliği esas alan bir anlayışla sürdürmektedir. 2007 yılında Zorlu Holding bünyesinde BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact) imzalayarak, benimsediği ilke ve değerleri, küresel sosyal sorumluluk boyutuna taşımıştır. İnsan hakları ve çevreye saygı, sağlıklı çalışma ortamının oluşturulması, yolsuzlukla mücadele, kaliteli üretim ve sosyal sorumluluk bilincini esas alan bu Sözleşme ile sorumlu bir ‘kurumsal vatandaş’ bilinciyle hareket edeceği sözünü vermektedir.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri Hakkında
CSR Europe’un Türkiye temsilcisi olan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, dünya genelinde farklı networklerle işbirliği gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda 2009 yılından bu yana Kurumsal Sorumluluk Çözümleri içerisinde iyi uygulamaların bir araya geldiği KSS Pazaryeri Etkinliğini düzenlenmektedir. Avrupa’aki en büyük KSS networkü olan CSR Eruope, 30’u Avrupa olmak üzere 34 üye ülke ve toplamda 4500 üye şirket ile güçlü bir KSS networkü sunmaktadır. Bu etkinlik aracılığı ile Türkiye’nin dört bir yanından kuruluşların başvurduğu ve incelendiği uzun bir süreç sonucu Türkiye’nin öncü 25 KSS Uygulaması ve çözümleri sergilenmektedir. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri’nin amacı Türkiye’de uygulanan başarılı KSS çözümlerinin duyurulması, yaygınlaştırılması ve KSS paydaşlarının bir araya gelerek paylaşımda bulunabileceği, yıl sonu değerlendirmesi yapabileceği bir alan yaratmaktır. Bu kapsamda Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri’ne İş Uygulamaları, Toplum, İnsan Hakları, Çevre, Kurumsal Hesapverebilirlik, Tüketici İstihdam Uygulamaları olmak üzere toplam 7 alanda başvuru yapılmaktadır.