Risk Yönetimi Yaklaşımımız
Kurumsal Risk Yönetimi yaklaşımımız ile Zorlu Enerji şirketlerindeki işleyişi bozacak her olayın tanımlanmasına, değerlendirilmesine, tutarlı, kapsamlı ve ekonomik olarak yönetilmesine olanak sağlıyoruz.
Kurumsal Risk Yönetimi’nin bağımsız ve dinamik olması, Şirketimizin amaç ve hedeflerinden sapmasına sebebiyet verebilecek bu risklerin tespit edilebilmesi ve ölçümlenebilmesi açısından önemlidir.
Riskin Erken Saptanması Komitemiz ile Şirketimizin varlığını, gelişimini ve devamlılığını tehlikeye sokabilecek risklerin erken teşhisini, tespit edilen risklerle ilgili tedbirlerin alınarak uygulamaya geçilmesi ve riskin yönetilmesini hedefliyoruz.
Sosyal ve Çevresel Risklerimizin Yönetimi için;
Dünya Ekonomi Forumu tarafından açıklanan 2021 yılı riskleri arasında yer alan Covid-19 salgını için tüm tesislerimiz kapsamında önlemlerimizi alıyor ve önlemlerimizin etkinliklerini düzenli olarak değerlendiriyoruz.
TSE tarafından tesislerimiz için Covid-19 Güvenli Üretim Belgeleri’ni almaya hak kazandık.
Risklerimizin yönetimi için QDMS yazılımını kullanıyor, ilgili tarafların (kredi kuruluşları, yasal otoriteler vb.) beklentileri doğrultusunda yerel ve uluslararası mevzuat gereksinimlerini periyodik olarak gözden geçiriyor, Çevresel ve Sosyal Aksiyon Planları kapsamında ilgili çevresel ve sosyal riskler özelinde aksiyonlarımızı gerçekleştiriyoruz.
Türkiye’nin en büyük jeotermal tesisi olan Kızıldere 3 Jeotermal Enerji Santralimizde SEVESO-Büyük Kazaların Önlenmesi Direktifi doğrultusunda ulusal mevzuat gereksinimlerine paralel olarak proses güvenliği çalışmaları yürütmekteyiz.
SEVESO Mevzuatı kapsamında ;
SEVESO Kamuoyu Aydınlatma Metni
Çevresel risklerimizden santrallerimizden kaynaklı emisyonlarımızı ilgili yerel ve uluslarası beklentilere uygun olarak izliyor ve raporluyoruz.
Cıva ve PM10 parametreleri için Termik tesislerimiz özelinde ölçüm çalışmalarımız devam ediyor.
Kömürdeki civa miktarı düzenli olarak takip edimektedir. İleriye dönük planlar arasında termik santralde taban külünde, uçucu külde ve gaz fazında kalan civa miktarları ayrı ayrı tespit edilecektir. Kömür fazında civa miktarı, 08.10.2021 tarihinde 0,12 mg/kg olarak ölçülmüştür. Ölçüm raporuna linkten ulaşabilirsiniz.
04.11.2021 tarihinde gerçekleşen PM10 ölçüm sonuçlarımız azami olarak 0,77 mg/Nm3 olarak gerçekleşmiş olup 40µg/m3 olarak verilen yasal sınırların altında çıkmıştır. Düzenli olarak ölçümler gerçekleştirilecektir. Ölçüm raporuna linkten ulaşabilirsiniz.
Lüleburgaz Termik Santral Emisyon Ölçüm Sonuç Raporu
TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgeleri
İkizdere HES işletmemizde İklimsel risk olarak değerlendirdiğimiz sel felaketine yönelik bölge halkını erken uyarı sistemi ile koruyoruz. İkizdere HES Sel Erken Uyarı Sistem Raporu
Trafik riskine yönelik araç takip sistemi ile araç kullanımlarına yönelik trafik kazalarını önlemek adına trafik olaylarını takip ediyoruz. İncelemek için tıklayınız.
Gaz Sızıntı Oranları
|
2020 |
2021 |
2022 |
Taşıma (% sızıntı) |
0 |
0 |
0 |
Dağıtım (% sızıntı) |
0,013 |
0,004 |
0,003 |
Depolama (% sızıntı) |
0 |
0 |
0 |
GAZDAŞ Trakya ve GAZDAŞ Gaziantep operasyonlarından doğal gaz dağıtım işi için kaçak ve havalandırmalı gaz kaçak oranı verilmiştir.
Online İşlemler Alanına Ulaşmak İstediğiniz Şirketi Seçiniz
İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Cookie kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için Zorlu Enerji Sitesi Çerez Politikası Aydınlatma Metni ’ni okuyabilirsiniz.